Kurator

Rehabiliteringscentrum Eksjö/ SSIH (Specialiserad Sjukvård i Hemmet), Höglandssjukhuset, Eksjö

Är du kurator och intresserad av ett arbete som präglas av samarbete och lagkänsla? Då kan denna tjänst vara något för dig då vi nu utökar vårt team.

Vi söker

Du är en trygg och stabil kurator med intresse och kunskap om den palliativa vården. Du har en socionomexamen och gärna några års erfarenhet av slutenvårdsarbete. Önskvärt är också en psykodynamisk inriktning eller intresse för vidareutbildning inom området.
Du känner dig trygg med att arbeta både självständigt och i team samt att möta patienten och närstående i patientens hem. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vi erbjuder dig

Hos oss erbjuds du ett arbete som är varierande, inspirerande och lärorikt med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbeta i ett multiprofessionellt team med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Uppdraget i tjänsten kommer utgöras av arbete mot SSIH (specialiserad sjukvård i hemmet) 75% och mot någon klinik på Höglandssjukhuset 25%, där du har möjlighet att påverka vilken klinik utifrån intresse och kompetens. Rehabiliteringscentrum är en tvärprofessionell verksamhet där du kommer att ha kollegor som är kuratorer men också andra rehabprofessioner.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Vi arbetar i nära samarbete med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor samt med våra olika rehabprofessioner för att ge bästa vård till våra patienter. Utvecklings- och förbättringsarbete utgör en naturlig del av vårt arbete och sker kontinuerligt.
Som kurator ansvarar du för den psykosociala kompetensen vilket innebär att du bland annat är behjälplig i juridiska frågor och har olika typer av samtal med patienter och anhöriga. Patienter träffar du både inom slutenvård och öppenvård.
SSIH är en länsövergripande enhet för specialiserad sjukvård i hemmet. Där du kommer att få arbeta med konsultation, utbildning och patientmöten som sker i samverkan med slutenvården, primärvården och kommunerna.

För att du ska trivas hos oss

Du visar prov på god samarbetsförmåga och flexibilitet, där du med din kompetens och roll kan relatera till övriga professioner på ett lyhört sätt. Eftersom vårt arbete bygger på personliga möten är det viktigt att du har ett professionellt bemötande och visar förståelse för patienten och dess anhöriga då du kommer få möta hela familjer som befinner sig i kris. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Patienten och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor kontakta områdeschef rehabiliteringscentrum Christina Josefsson Gisler 076-723 48 09, christina.josefsson.gisler@rjl.se, områdeschef SSIH Sofia Lund 010-242 25 61, sofia.lund@jl.se, kurator Anne-Len Jägsell 010-243 53 92 eller kurator Gunilla Wickelius 010-243 53 90.

Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2020.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Kurator Tillbaka till lediga jobb