Peer support – bidra med din erfarenhet av psykisk ohälsa

Psykiatriska klinikerna i Eksjö, Värnamo och Jönköping samt Eksjö, Vetlanda och Jönköping kommun

Vi söker dig med erfarenhet av psykisk ohälsa
Vill du vara med i ett spännande projekt? Peer support är en unik kompetens som förutsätter personlig erfarenhet av psykisk ohälsa. En peer support får en kompletterande roll till etablerade kunskaper och professioner inom vård och omsorg.

Vi erbjuder dig
Under våren 2019 kommer du få gå en fem veckors utbildning till peer support. Därefter finns möjlighet till en 50 % tjänst som kan förlängas och även utökas. Som anställd har du tillgång till de förmåner arbetsplatsen erbjuder.


Det här får du arbeta med
Din uppgift är att fungera som stödperson till brukare/patienter, baserat på kunskaper och strategier utifrån din egen erfarenhet av återhämtning.
Arbetsuppgifterna kan varieras och kommer att anpassas efter verksamheten och din kompetens. Arbetet utgår från att erbjuda kamratstödjande samtal, individuellt eller i grupp. Samtalen görs utifrån brukaren/patientens intressen i olika aktiviteter som finns i verksamheten. Samtalet kan innebära att motivera till att återuppta eller utveckla sociala kontakter, fritidsaktiviteter, intressen eller att återgå till sysselsättning eller arbete. Det kan även innebära att hålla i gruppaktiviteter inom/utanför en verksamhet t.ex. studiecirklar, patientutbildningar eller friskvård.


För att du ska trivas hos oss
För att komma med på utbildningen krävs genomgången gymnasieutbildning och att du talar flytande svenska men framförallt att du har erfarenhet av att vara patient inom sluten eller öppen psykiatrisk vård med distans till din erfarenhet av psykisk ohälsa. Godkänd utbildning i peer support ger dig sedan möjlighet att arbeta brukar-/patientnära på någon av våra verksamheter i länet. Eftersom arbetet innebär att du träffar och samtalar med människor i svåra situationer utgår vi från att du har god förmåga att lyssna, anpassa dig till situationen och tala engagerat. Du är lugn och kan skilja på det personliga och professionella och har lätt för att skapa kontakter. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet. Du kommer bli en del av arbetsgruppen men behöver trivas med att själv ta ansvar för dina uppgifter och gärna utveckla dem.


Detta värderar vi högt
Det är din erfarenhet och kunskap om återhämtning som vi behöver. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och hur dina styrkor kommer till sin rätt i arbetet som peer support.  Vi välkomnar mångfald oavsett till exempel kulturell bakgrund, funktionsvariation, religion eller ålder. Att du känner till vilket stöd som finns inom region, kommuner och i civilsamhället tillsammans med patientens rättigheter såsom SIP och vårdplan tycker vi är en styrka.  


Så här gör du om du är intresserad
Sista ansökningsdag är den 31 januari men då intervjuer kan komma att ske löpande är du välkommen med din ansökan redan idag! Du är välkommen med dina frågor till Sara Thil 076 783 78 18 sara.thil@rjl.se och Annika Sköld Landberg 0727 31 72 66 annika.skold.landberg@rjl.se
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Peer support – bidra med din erfarenhet av psykisk ohälsa Tillbaka till lediga jobb