Handläggare

Kansliavdelningen

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk examen, bred erfarenhet av hälso- och sjukvård och ett genuint intresse av att arbeta och samtala med människor. Du är van att arbeta i en digitaliserad miljö och det är meriterande om du har arbetat med patientsäkerhetsarbete tidigare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån Region Jönköpings läns värdegrund. Läs gärna mer om vår värdegrund: http://rjl.se/om-oss/Vision-mal-och-varderingar/

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid i ett stimulerande och omväxlande arbete. Din arbetsplats finns i Regionens hus i Jönköping, men patientnämndens uppdrag sträcker sig över hela länet vilket kan innebära resor vid vårdtagarbesök och arbetsplatsbesök samt sammanträden med patientnämnden och andra informationsinsatser utanför Regionens hus. Du erbjuds fortlöpande kompetensutveckling och du deltar aktivt i vårt utvecklings- och kvalitetsarbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Du har daglig kontakt med vårdtagare och närstående som har frågor samt synpunkter eller klagomål på vården. Din roll är att lyssna, beskriva, informera, reda ut och förklara, för att på så sätt bidra till att vårdtagare, närstående och vårdgivare förstår varandra bättre. Du handlägger ärenden och säkerställer att varje ärende hanteras enligt fastställda rutiner. Därför behöver du hålla dig uppdaterad om ny lagstiftning. I arbetet ingår även visst analysarbete åt patientnämnden men framför allt åt olika verksamheter, där återkoppling är en viktig del av för att höja kvaliteten i vården.

Din roll som handläggare är att bistå i vårt arbete med att

  • hjälpa vårdtagare och närstående att få den information de behöver för att ta tillvara sina intressen i hälso- och sjukvården 
  • främja kontakterna mellan vårdtagare, närstående och personal
  • reda ut problem genom kontakt med vårdgivare och närstående
  • hjälpa vårdtagare och närstående att vända sig till rätt myndighet
  • rapportera iakttagelser och avvikelser till vårdgivare och vårdenheter
  • rekrytera, utbilda och förordna stödpersoner till patienter som tvångsvårdas inom psykiatrin.

För att du ska trivas hos oss

Du är engagerad och drivande med god förmåga att självständigt planera och strukturera din arbetstid utifrån givna ramar. Du tar ansvar för att leverera resultat i tid och med god kvalitet. Det är viktigt att du är förtroendeingivande, saklig och tålmodig. Du har lätt för att ge och ta återkoppling för att tillsammans med kollegor bidra till utveckling för att stärka verksamheten och förbättra kvaliteten i arbetet. Du är analytisk och kan göra rationella bedömningar utifrån tillgänglig information, samtidigt som du har en kreativ sida där du hittar nya vägar och kommer med förslag till förbättringar, eftersom verksamheten är under ständig förändring och utveckling. Du har även lätt för att kommunicera såväl muntligt som skriftligt och du är inte främmande för att utforma och hålla presentationer eller utbildningar om patientnämndens verksamhet.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 16 jan. Välkommen med din ansökan.
Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna Siw Kullberg, kanslidirektör, tfn 010-242 40 36, e-post: siv.kullberg@rjl.se eller Jeanette Byskén Henriksson, nämndsekreterare/handläggare patientnämnden, tfn 076-724 46 07, e-post: jeanette.bysken.henriksson@rjl.se.
Fackliga företrädare är Andreas Lägermo för Vårdförbundet (tfn 0730-395977), e-post: andreas.lagermo@rjl.se . Carina Einarsson Jonsson för Vision (tfn 070-342 43 98), e-post: carina.einarsson-jonsson@rjl.se och Dirk Jonker för SACO (tfn 010-242 2835), e-post: dirk.jonker@rjl.se Välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 28 december 2018. I denna rekryteringsprocess tillämpar vi löpande urval.  Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Handläggare Tillbaka till lediga jobb