LSS handläggare/Rehabkoordinator

Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Har du en socionomexamen och ett intresse av att hjälpa människor i behov av stöd? Rehabiliteringscentrum letar efter en LSS-handläggare/rehabkoordinator!

Vi söker

Vi söker en trygg och stabil socionom med intresse och kunskap i att möta människor i olika situationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta människor med funktionsnedsättning samt erfarenhet av arbete inom Hälso- och sjukvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat och bra arbetsmiljö. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2019-08-12 eller enligt överenskommelse. 

För att du ska få en bra start får du en anpassad introduktion och bredvidgång utifrån dina erfarenheter. För att du som nyanställd ska känna dig trygg i arbetet finns även en mentor som stöd. Region Jönköpings län erbjuder en rad förmåner för dig som är anställd. Läs gärna om vilka förmåner vi erbjuder!

Det här får du arbeta med

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av utredningarbete enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer. Regionens ansvar är insatsen Råd och Stöd, vilket innebär komplement till sjukvårdande behandling. Du arbetar med att informera, utreda, bedöma och fatta beslut samt följa upp insatser. I arbetsuppgifterna ingår förutom samverkan med den enskilde, att samverka med anhöriga, gode män och övriga verksamheter.

Som Rehabkoordinator kommer du att vara en länk mellan sjukvård, arbetsgivare, Försäkringskassa och andra myndigheter. Arbetet består bl.a. av stöd till patienter vid återgång i arbete. Detta i samverkan, främst med läkare men även med övrig vårdpersonal.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas i rollen ser vi att du är en person som har lätt för att samarbeta med andra och har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du är flexibel i ditt arbetssätt då du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du är även bra på att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetarteam har en samlad kunskap om fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov patienten har i sin befintliga situation. Vi arbetar för ett personcentrerat arbetssätt där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Så här gör du om du är intresserad

Har du frågor om arbetet hos oss är du välkommen att ringa: 
Områdeschef Christina Polland, 010-242 32 63. Facklig företrädare för SSR, Maria Hugosson, 036-32 13 32
Sista ansökningsdag är den 19 juni 2019.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.       
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som LSS handläggare/Rehabkoordinator Tillbaka till lediga jobb