Vårdenhetschef

Medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Medicinkliniken på Länssjukhuset Ryhov söker nu en vårdenhetschef till medicinsk vårdenhet B. Vi har ett gott arbetsklimat där vi värnar om teamarbete och vi arbetar aktivt mot en mer personcentrerad vård. Vill du bli en av oss? Välkommen med din ansökan!

Vi söker 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ledarskapserfarenhet och som har ett genuint intresse av arbetsmiljö, patientsäkerhet och lednings- och verksamhetsperspektiv. Som vårdenhetschef kommer du att ansvara för ledning, planering och utveckling av neurolog- och strokesektionen. Du utgår från patientens behov och anger riktningen för verksamheten, tar ansvar och skapar resultat i dialog med dina medarbetare. I den dagliga styrningen samverkar du med klinikens övriga chefer.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med akutsjukvård och har tidigare chefserfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare utbildningserfarenheter och har en vilja att aktivt arbeta med internutbildning och har ambitionen att stödja dina medarbetare till fortsatt kompetensutveckling. 

Vi erbjuder dig

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid inom din grundprofession. Förordnandet som vårdenhetschef är tidsbegränsat och löper under fyra år. Det finns stora möjligheter till förlängning av chefsförordnandet. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig att arbeta i en dynamisk verksamhet och tillsammans med övriga chefer vara med och leda klinikens utveckling framåt. Du kommer även att erbjudas ett chefsmentorskap för att ytterligare kunna utvecklas och stärkas i din roll som chef i både den dagliga styrningen och på längre sikt. Medicinkliniken har en starkt positiv utveckling och bedriver förbättringsarbeten på alla enheter. Vi har ett gott arbetsklimat där vi värnar om teamarbete och vi arbetar aktivt mot en mer personcentrerad vård. 

Som anställd inom Region Jönköpings län finns också en del förmåner att utnyttja. Förutom ett eget gym, en stor restaurang och fri öppen sjukvård så finns det mängder av personalaktiviteter i form av resor, utflykter och liknande gemensamma aktiviteter. Möjlighet finns att hyra elcykel förmånligt via anställningen. Läs gärna om vilka förmåner vi erbjuder! 

Det här får du arbeta med

Du kommer att ha ett nära samarbete med verksamhetschefen och övriga vårdenhetschefer på kliniken samt biträdande vårdenhetschef inom sektionen. I dina uppgifter ingår personal- och kompetensförsörjning, administration i personalsystemet Heroma, patientsäkerhetsfrågor, ledarutveckling samt arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Kvalitets- och utvecklingsarbete är naturliga delar i verksamheten. Du ingår i klinikens ledningsgrupp, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och lojalitet i uppdraget som förstalinjen-chef.

För att du ska trivas hos oss

Ditt ledarskap är tydligt och engagerat och du skapar delaktighet bland dina medarbetare. Du skapar förutsättningar och tar tillvara medarbetarnas olikheter, erfarenheter och utvecklingsmöjligheter. Du har förmågan att se hur verksamheten påverkas på lång och kort sikt och anpassar ditt arbete och dina beslut efter det. Som person är du kommunikativ och bra på att arbeta tillsammans med andra. Ditt arbetssätt är strukturerat med fokus på kvalitet. Du har god förmåga att anpassa dig utifrån ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Detta värderar vi högt

Det betyder mycket för oss att du har ett bra bemötande och ett positivt förhållningssätt till såväl arbetsuppgifter som arbetskamrater.

Så här gör du om du är intresserad

Om du har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Eva-Lena Enell, 010-242 63 44.
Facklig representant för Vårdförbundet är Celina Selin, 010-242 20 80, och för Kommunal Raili Gustavsson, 010-242 20 80.

Sista ansökningsdag är den 18 augusti 2019. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Vårdenhetschef Tillbaka till lediga jobb