Forskningsledare

Kommunal utveckling

Vill du arbeta som forskningsledare?

Nu söker vi på Kommunal utveckling, Region Jönköpings län, en ersättare på halvtid då vår nuvarande forskningsledare ska forska under två år.

Du får arbeta med ett härligt och professionellt gäng som använder forskning och utbildning för att utveckla och förbättra kommunernas verksamheter. Vår arbetsplats är Tändstickskontoret på Tändsticksområdet nära till kommunikationer, stadsliv och promenadstråk.

Vår forskningsstrategi
Vi har en forskningsstrategi som syftar till att stärka forskningen inom Kommunal utveckling och som utgör ett praktiskt användbart stöd för integrering av forskningen i verksamheten. Tillvägagångssättet bygger genomgående på nära samverkan mellan praktik och forskning.

Dina arbetsuppgifter

Grunduppdraget för forskningsledare är att särskilt ansvara för vetenskapliga metodfrågor, stödja implementering av evidensbaserade och beprövade metoder och bidra till att identifiera angelägna forskningsfrågor. I uppdraget ingår att koordinera forskningsansökningar. I mån av extern finansiering finns möjlighet att kombinera vikariatet med praktiknära forskning. Uppdraget innebär dessutom att verka strategiskt för kunskapsutveckling inom partnerskapen i samverkan med andra, både i praktik, akademi och inom andra FoU-enheter. Forskningsledare vid Kommunal utveckling har också i uppdrag att synliggöra vårt arbete och verka för att kunskap kommer till kännedom och användning i praktiken.

Din kompetens

Vi söker dig som har doktorsexamen inom relevant område (exempelvis beteendevetenskap, kognitionsvetenskap, nationalekonomi, pedagogik, socialt arbete, sociologi) och som trivs med varierande arbetsuppgifter. Du ska ha blick för tvärsektoriella frågor och angreppssätt samt kunskap i mixade metoder. Vi ser gärna att du har ett stort nätverk och gillar samverkan mellan praktik och akademi. Du ska behärska det svenska språket och ha lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Det är viktigt att du är flexibel och kan hantera såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunal verksamhet samt är kopplad till något universitet eller högskola.

B-körkort är ett krav.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Vikariat 50% under perioden 2019-12-01 – 2021-11-31.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 24 november 2019. Välkommen med din ansökan.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Information om tjänsten lämnas av
Utvecklingschef Ola Götesson, 072-572 42 93
Filosofie doktor, forskningsledare Iréne Josephson, 072-230 33 01

Sök jobbet som Forskningsledare Tillbaka till lediga jobb