Arbetsterapeut

Habiliteringscentrum, Värnamo

Vill du utveckla dina kunskaper som arbetsterapeut i ett tvärprofessionellt team? Välkommen till Habiliteringscentrum i Värnamo! Hos oss får du bidra med din förmåga att arbeta i team utifrån människors olika förutsättningar. Vi är en lagom stor och trevlig arbetsplats som ser fram emot att få nya kollegor. 

Vi söker

Vi söker en legitimerad arbetsterapeut till ett av våra barn- och ungdomsteam på Habiliteringscentrum i Värnamo. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträden den 1 juni 2020. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Även erfarenhet av utprovning och förskrivning av hjälpmedel är önskvärt.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en unik möjlighet att utvecklas inom ditt yrke.  Vi erbjuder dig en chans att bidra med din specialistkompetens som arbetsterapeut i ett
tvärprofessionellt team bestående av dietist, kurator, logoped, läkare, psykolog,
specialpedagog, sjukgymnast och sjuksköterska. För att du ska få en så bra start som möjligt får du självklart en anpassad introduktion utifrån dina erfarenheter. Region Jönköpings län erbjuder även en rad förmåner för dig som är anställd. Läs gärna om vilka förmåner vi erbjuder! 

Det här får du arbeta med

Tjänsten innefattar ett arbetsterapeutiskt arbete med habiliteringscentrums målgrupper inom barn- och ungdomshabilitering. Du arbetar för att dessa målgrupper skall ha ett så väl fungerande liv som möjligt. I ditt arbete kommer du bland annat ha kontakt med vårdnadshavare, anhöriga och andra parter som kan innefattas i målgruppernas nätverk. De arbetsterapeutiska insatserna gäller främst frågor rörande den praktiska vardagssituationen/ADL, handmotorik samt olika bedömningar och utredningar. Hantering av hjälpmedel är en central fråga för arbetsterapeuter inom barn- och ungdomshabiliteringen. Hos oss är teamarbetet centralt.

För att du ska trivas hos oss

Du trivs med att arbeta både självständigt och i team, är strukturerad, samarbetar väl och har en helhetssyn där patienten och dess närstående är delaktiga och i fokus för dina insatser. Arbetet innebär mycket kontakt med människor från olika bakgrunder och med olika förutsättningar vilket sätter krav på en empatisk förmåga samt en kulturell medvetenhet. I arbetet kommer du arbeta både rådgivande och stödjande. Du måste därför kunna sätta dig in i och förstå andra människors olika situationer och ha goda kommunikationsegenskaper. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Grunden för vårt arbete är mötet med barn, ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina individuella behov av habilitering. Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten.
Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision, Ett bra liv i en attraktiv region för alla.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer? Vi berättar gärna mer om vad tjänsten och hur det är att jobba hos oss.  Du är välkommen att kontakta Catarina Höglund som arbetar som arbetsterapeut hos oss på 010-244 79 16 eller enhetschef Maria Hermansson Ström, 010-244 79 24. Sista ansökningsdag är den 12 april 2020. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Arbetsterapeut Tillbaka till lediga jobb