Senior systemförvaltare trafiknära IT-system

Jönköpings Länstrafik

Vill du vara med och bidra till en bättre vardag för länsinnevånare och besökare i Jönköpings län?


Kollektivtrafiken är en spännande bransch i ständig förändring.  För att planera och genomföra verksamheten krävs ett omfattande system- och teknikstöd liksom bra infrastruktur i form av fordon och hållplatser. 

Jönköpings Länstrafik står nu i början av 20-talet inför uppstarten/förvaltningen av flera nya trafikavtal med ny teknik, vilket innebär satsningar på produkter och tjänster som kommer att möta våra kunder under åren 2020-2030. Vår förändringsresa är sannolikt driven av lika delar kundfokus och digitalisering, där en del av den nya, bättre kundresan är framtidens IT-baserade kollektivtrafik med mobilitetstjänster. Verksamhetsansvaret för dessa finns på Jönköpings Länstrafik medan all IT-infrastruktur finns på regionens IT-Centrum. Vi har ett samhällsutvecklande uppdrag där du som medarbetare är med och gör skillnad.

Vi söker

nu en

senior systemförvaltare


som blir en nyckelspelare i en kompetent och drivande grupp i vår verksamhet. Tjänsten liknar mångt och mycket en förvaltningsledares och är på heltid tillsvidare med tillträde snarast. Placering är i Jönköping. Du som söker har högskoleexamen med lämplig IT-bakgrund och en gedigen erfarenhet på ca 8-10 år av systemförvaltning i en komplex miljö och projektledning där kravställning, upphandling och införande av verksamhetsnära IT-system eller tjänster varit centralt.

Vi tror att du är intresserad av samhällsutveckling. Meriterande är därför kunskap om IT-stöd- och -system inom kollektivtrafik och ITS-frågor. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska och engelska. Det är viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift och har god presentations- och dokumentationsvana. Det förekommer en del resor i tjänsten framförallt inom Sverige men även utomlands och du behöver även ha B-körkort.

Vi erbjuder dig

En spännande tjänst med goda utvecklingsmöjliheter där du får vara med och både kvalitetssäkra och utveckla lösningar för våra resenärer.  Arbetet innebär många interna och externa kontakter där du kommer att träffa och arbeta tillsammans med flera olika funktioner inom regionen liksom systemleverantörer och branschorganisationer.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med


Som senior systemförvaltare hjälper du trafikavdelningen inom Jönköpings Länstrafik att vässa sin IT-beställarkompetens och förvalta avdelningens nuvarande- och kommande system på bästa sätt. Du har du en nyckelroll i verksamhetshetsutvecklingen och att effektivisera verksamheten. Uppdraget är att utveckla, förvalta och kvalitetssäkra verksamhetskritiska system på ett affärsmässigt sätt för att säkerställa god verksamhetsnytta. Du kommer att ha ett övergripande förvaltaransvar för trafikavdelningens samtliga system och ansvarar bland annat för applikationernas funktion och användarstöd. I arbetet ingår också att omvärldsbevaka, delta som kravställare i upphandlingar, sköta kravinsamling och delta i förstudier. Verksamheten har många "deadlines" och det innebär att du måste kunna planera ditt arbete och parallellt kunna hantera flera uppgifter samtidigt.

Systemförvaltarrollen innebär bl.a:

  • Rapporterar till systemägare och styrgrupp.
  • Planerar och genomdriver förändringar tillsammans med förvaltningsledare IT.
  • För större system - tar fram systemförvaltningsplan tillsammans med systemägare, tjänste- och objektägare IT samt förvaltningsledare IT.
  • Ansvarar för att verksamhetens behov, krav och önskemål hanteras och prioriteras.
  • Ansvarar för användarinformation och utbildning.
  • Upprättar och underhåller rutiner för informationsspridning vid planerade eller oplanerade driftavbrott.
  • Godkänner testresultat från acceptanstester före driftsättning av förändringar
  • Deltar i budgetarbetet och kan komma att ha budgetansvar
  • Följer upp leverantörer och avtal

För att du ska trivas hos oss

Behöver du kunna lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt. Vi vill att du tar ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för våra olikheter.

Du är en självgående, uthållig lagspelare och ledare som bidrar med din entusiasm till verksamhetsutveckling och arbetsglädje. Du är strukturerad, affärsmässig och tycker om kombinationen att både arbeta nära människan och tekniken. Du trivs i en föränderlig miljö och gillar komplexa utmaningar.

Detta värderar vi högt

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet och kunskap tas tillvara och berikar verksamheten. Som arbetsgivare är vi måna om att alla ska trivas oavsett var i livet du befinner dig.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 9 augusti. Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta trafik- och planeringschef Christine Leppänen på tel. 070-34 38 209 innan midsommar eller från v. 32. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Senior systemförvaltare trafiknära IT-system Tillbaka till lediga jobb