Legitimerad psykolog

Barnhälsovårdens psykologenhet, Region Jönköpings län

Är du lockad av att arbeta för att främja psykisk hälsa och förebygga ohälsa hos blivande föräldrar och småbarnsfamiljer? Vill du vara med i vår fortsatta utveckling av den nya verksamheten? Vill du bli en del av Barnhälsovårdens psykologenhet där redan idag en trevlig, härlig och klok skara om 13 legitimerade psykologer, två PTP-psykologer och två vårdadministratörer har sin arbetsplats och där chefen också är en legitimerad psykolog? Då är du varmt välkommen att söka jobbet som föräldra- och barnhälsovårdspsykolog hos oss!

Vi söker

Just nu söker vi en psykolog med intresse för föräldra- och utvecklingspsykologi till vår verksamhet. Du har kollegor både på plats och i övriga länsdelar. Vi ser oss som en flexibel organisation och diskuterar gärna nya idéer, förslag och möjligheter. Vi söker dig som tycker om och är bra på att jobba självständigt i din profession men också har lätt för att samverka och samarbeta med andra.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med tillträde efter överenskommelse. Då vi har verksamhet i hela länet kan resor till andra länsdelar ingå. Eventuella resor sker på arbetstid. Placering är i Huskvarna. 

Vi erbjuder dig

Då vår psykologenhet besitter hög kompetens och stort engagemang kan vi bl a erbjuda våra nya psykologkollegor:

• Individanpassat introduktionsprogram
• Ett varierat och utvecklande arbete
• Regelbundna träffar med engagerade och trevliga psykologkollegor i länet
• Kontinuerlig kompetensutveckling
• Stora möjligheter att engagera dig i olika utvecklingsarbeten inom området
• Handledning
• Möjlighet att arbeta med KBT-behandling via nätet (iKBT) och e-besök (videobesök).

Sedan sommaren 2020 erbjuder vi också stöd- och rådgivning via TeleQ som psykologgruppen turas om att bemanna.

Förmåner såsom personalgym och fri öppen sjukvård finns.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Som psykolog hos oss verkar du i en vårdkedja från graviditet till övergång till elevhälsovård och är på så sätt en länk mellan olika verksamheter. Hos oss får du möjlighet att arbeta med både barn och vuxna. De flesta insatserna handlar om stöd och behandling till blivande och nyblivna föräldrar, vid svårigheter som handlar om eller påverkar föräldraskapet. Det kan handla om allt från förlossningsrädsla och depression post partum till att främja samspel och anknytning eller stötta föräldrar att bemöta och hantera olika beteenden hos sina barn.

Du får även arbeta med bedömnings- och utredningsarbete av barn i förskoleålder på basnivå samt ge konsultation till barnhälsovårdspersonal och barnmorskor. Utöver ett nära samarbete med BHV-sjuksköterskor samverkar du också med andra professioner på familjecentralerna i området.

Kring det enskilda barnet/familjen samverkar du även vid behov med till exempel förskola och socialtjänst.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas i arbetet som psykolog hos oss klappar ditt hjärta lite extra för de yngsta barnen och för att främja hälsa och förebygga ohälsa senare i deras liv. Du har goda kunskaper kring, eller är nyfiken på att lära dig mer om, bedömning av små barns utveckling och barnutredningar på basnivå. Du har också ett intresse av att ge stöd och behandling till vuxna på primär nivå.

Som person är du empatisk, trygg och stabil men flexibel i tanken. På ett professionellt sätt anpassar du dig till varje situation. Du tar ansvar för din uppgift och har lätt för att organisera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmågan att samarbeta.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Detta värderar vi högt

Vi som arbetar inom barnhälsovården vill att familjerna ska få ett bra bemötande och känna förtroende och delaktighet. Detta ska tillsammans med vår kompetens inom prevention, folkhälsa och medicinsk vård skapa bästa möjliga värde för de vi finns till för. Stor tonvikt läggs vid jämlikhet över länet, långsiktighet och att följa barns hälsa ur ett folkhälsoperspektiv.

Vi arbetar för bästa möjliga hälsa för alla barn i vårt län där barnkonventionen ska vara en självklar utgångspunkt.

Så här gör du om du är intresserad

Mer information om tjänsten kan lämnas av enhetschef för barnhälsovårdens psykologenhet Nina Bengtsson, tfn 010-242 59 34 alt nina.bengtsson@rjl.se 

Sista ansökningsdag är den 27 september 2020. 
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Legitimerad psykolog Tillbaka till lediga jobb