Rehabkoordinator

Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset, öppenvårdsmottagning

Vill du få möjlighet att utvecklas tillsammans med oss? Nu utökar vi med ytterligare en tjänst inom rehabkoordinering, din placering delas mellan våra öppenvårdsmottagningar i Vetlanda och Eksjö. Välkommen till oss på höglandet! 

Vi söker

Vi söker dig med utbildning inom hälso- och sjukvård. Om du därutöver har erfarenhet av området psykiatri och/eller har arbetat som rehabkoordinator ser vi detta som positivt. Likväl om du har utbildning inom området försäkringsmedicin och/eller rehabkoordinering.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierat och utvecklande arbete tillsammans med erfarna och proffsiga kollegor. Som rehabkoordinator hos oss erbjuds du förutom individuell kompensutveckling också regelbundna nätverksträffar med andra rehabkoordinatorer samt handledning av Region Jönköpings läns processledare.

Hos oss arbetar vi i tvärprofessionella team för att på bästa sätt tillgodose våra patienters behov, vi har också ett nära samarbete med våra övriga mottagningar samt upparbetade kontaktvägar inom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänst vilket ger dig ett brett informationsutbyte.

Som anställd hos oss har du bland annat fri öppen sjukvård och fri tillgång till vårt personalgym och andra friskvårdsaktiviteter. Du har också möjlighet att ta del av någon av de många personalaktiviteter som anordnas av vår personalklubb.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder.

Det här får du arbeta med

Arbetet som rehabkoordinator innebär att främja sjukskrivna patienters återgång till arbete eller deras inträde i arbetslivet. Uppdraget består av tre delar;

Personligt stöd

  • Kartläggande/stödjande samtal med fokus på återgång i arbetslivet
  • Vara en kontaktperson som patienten kan vända sig till frågor kring sin sjukskrivning.
Intern samordning
  • Att hjälpa till att identifiera sjukskrivna patienter som har behov av koordinerande insatser.
  • Vid behov samordna insatser inom hälso- och sjukvården som kan ha betydelse för patientens möjlighet att återgå till eller inträda i arbetslivet.
  • Främja en samsyn kring den sjukskrivne där alla i teamet arbetar mot samma mål och enligt samma plan för den sjukskrivnes arbetsåtergång.
  • Tillsammans med läkare och kontaktperson/team diskutera sjukskrivning, behov av insatser och uppföljning av åtgärder.
  • Stödja verksamhetschefen i att följa sjukskrivningsstatistik och utveckling av interna rutiner kring sjukskrivningsprocessen.
  • Vara rådgivare och kunskapsförmedlare i försäkringsmedicinska frågor tillsammans med övriga rehabkoordinatorer och medicinskt ansvarig läkare.
Samverkan med externa aktörer
  • Samarbetspartner och kontaktperson för arbetsgivaren, Försäkringskassan och andra externa aktörer och att bidra till att samverkan fungerar väl i det enskilda fallet.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas hos oss tänker vi att du är en trygg och stabil person som har mod att agera efter din egen övertygelse. Du ser helheter och trivs med arbete där du får vara engagerad i människors livsprocesser. Vi tror också att du är initiativtagande och strukturerar upp ditt arbete för att uppnå resultat. Vidare är du utåtriktad och har lätt för att kommunicera med patienter och medarbetare. Då samarbete med olika parter blir en viktig del i din roll är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Detta värderar vi högt

Vår värdegrund sätter bemötandet med patienten i fokus. Vi lär oss av varandra och tar tillvara våra medarbetares kompetens. Utifrån givna ramar arbetar vi för att alltid ge bästa möjliga vård till alla våra patienter. Vi är positiva och sprider glädje för att ge varandra en god arbetsmiljö.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig till Biträdande vårdenhetschef Ann-Kristin Karlsson, 010-243 23 25, alternativt verksamhetschef Bo-Kenneth Knutsson, 010-243 56 42. Fackliga representanter nås via rekryterande chef.

Sista ansökningsdag är 11 oktober men intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. 

Sök jobbet som Rehabkoordinator Tillbaka till lediga jobb