Jane Ydman prisad

Jane Ydman prisad

En kvinna tittar in i kameran och ler.
Jane Ydman Foto: Johan W Avby

Region Jönköpings läns regiondirektör, Jane Ydman, har under tisdagen fått ta emot utmärkelsen Årets kommunalekonom 2024. - Det är naturligtvis både hedrande och väldigt roligt att få den här utmärkelsen, säger Jane Ydman.

Det är KEF, kommunalekonomernas förening, som varje år utser Årets kommunalekonom. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra forskare, konsulter, ledare och anställda i den svenska offentliga sektorn att dela med sig av sina erfarenheter och idéer samt att uppmuntra forskning kring ledarskap och ekonomi i Sveriges kommuner och regioner.

- Samtidigt som det är jag som får den här utmärkelsen så är det också en kvittens för vår organisation. Det blir en bekräftelse på att det vi har hållit fast vid är ett bra sätt att jobba på.

I motiveringen till utmärkelsen Årets kommunalekonom 2024 skriver KEF att Jane Ydman ”långsiktigt och hållbart utvecklat ekonomi- och verksamhetsstyrningen i sin organisation, bland annat genom att vårda och utveckla en sund och positiv organisationskultur med ständiga förbättringar som metod och ledstjärna.”

- Jag hoppas att det här kan bidra till att öka intresset kring hur vi arbetar inom Region Jönköpings län, säger Jane Ydman som fick ta emot utmärkelsen i samband med KEF:s föreningsmöte som hålls i augusti varje år.