Kompetensbarometern 2024: digitalisering och AI är framtidsfokus för Jönköpings län

Kompetensbarometern 2024: digitalisering och AI är framtidsfokus för Jönköpings län

En person i shorts och t-shirt sitter på en pall med kartonger i en lagerlokal. Till vänster i bild finns en röd truck. I bilden finns också en logotyp för Kompetensbarometern 2024.
Digitalisering och AI är två viktiga kompetensområden för organisationer och företag inom flera branscher i Jönköpings län. Region Jönköpings län har ett statligt uppdrag att bedöma det regionala kompetensbehovet, något som du kan läsa mer om i Kompetensbarometern 2024. Foto: Johan W Avby

Nu är Kompetensbarometern 2024 tillgänglig. Barometern ger en aktuell bild av arbetsmarknaden i Jönköpings län och vilka kompetenser som efterfrågas inom länets olika branscher. I Kompetensbarometern 2024 syns det bland annat att digitalisering och AI är två av de mest efterfrågade kompetenserna i alla branscher.

Kompetensbarometern visar tydligt att satsningar på digital kompetens hos medarbetarna är avgörande för länets framtida utveckling och konkurrenskraft, och det gäller inom flera branscher:

· Inom besöksnäringen ser man möjligheten att använda digitalisering för administrativa uppgifter, något som skulle frigöra tid för medarbetarna att fokusera mer på gästerna och förbättra deras besöksupplevelse.

· Lantbrukare ser digitalisering som ett viktigt verktyg för att förbättra och effektivisera sina arbetsprocesser och för att skapa nya möjligheter för tillväxt och innovation.

· Inom vårdsektorn hoppas man att digitalisering kan bidra till effektivare arbetsprocesser och bättre hantering av elektroniska journaler, vilket skulle kunna hjälpa till att lösa personalbristen och höja kvaliteten på vården.

Samverkan för statligt uppdrag

Region Jönköpings län har ett statligt uppdrag att årligen bedöma de regionala kompetensbehoven och sprida kunskap om kompetensförsörjning. Underlaget till Kompetensbarometern har samlats in i samarbete med länets kommuner, branschorganisationer och utbildningsanordnare. Vi använder också nationella och regionala branschrapporter samt en årlig enkät riktad till företag och offentliga arbetsgivare.

Ett av målen i den regionala utvecklingsstrategin (RUS) är att Jönköpings län år 2035 har en arbetsmarknad där allas potential utnyttjas fullt ut. Matchningen ska vara hög mellan arbetskraftens kompetens och behoven hos näringsliv och offentlig sektor. Vi behöver bland annat öka länets förmåga att attrahera, behålla och utveckla kompetenser, stärka matchningen för integration och hållbar tillväxt och höja den formella utbildningsnivån i länet.

Du hittar Kompetensbarometern 2024 i Region Jönköpings läns analysportal:
Kompetensbarometern i Jönköpings län (arcgis.com)
Årets resultat ser du under rubrik 4. Branscher och kompetensbehov.

Kontakt
Peter Johansson, strateg arbetsmarknad och kompetensförsörjning
Regional utveckling, Region Jönköpings län
peter.b.johansson@rjl.se